Menu Advies nodig?
Onze winkel in Rucphen
09 februari 2019

Mountainbike routes omgeving Rucphen

Met deze mountainbike routes kan je de zondagen makkelijk doorkomen en dit gewoon in de buurt! Welke routes moeten we toevoegen aan deze lijst? We horen het graag!

Als eerste beginnen we met de mountainbike route van de Rucphense bossen. Deze mountainbike route is er sinds enkele jaren. Samen met de Gemeente Essen (België) en de Gemeente Roosendaal kunnen de fietsliefhebbers zich uitleven over circa 45km mountainbikeroute.
De rode MTB route in de gemeente Rucphen bedraagt 15 kilometer. Er komen diverse uitdagingen in de route voor. De Rucphense MTB Route kan worden gestart op diverse plaatsen in de Rucphense Bossen. Via verbindingspaaltjes) kan worden overgestapt naar de routes in Essen of Roosendaal. 500 meter van het winkeladres van Martens tweewielers kunt u met deze route van start gaan. Klik op "waar start ikom te zien waar het startpunt is en parkeerplaatsen aanwezig zijn. Om een virtuele tour te zien van de mountainbike route klikt u hier .

 

Mountainbike Route Rucphen

 

De Route van Bergen op Zoom is ook echt een aanrader! Meestal wordt er naar Stayokay gereden waar de auto makkelijk geparkeerd kan worden en waar later een drankje genuttigd kan worden. De start van de route is Boslustweg 1 in Bergen op Zoom.  De lengte van de mountainbike route is totaal 29,8 kilometer. Deze route bestaat uit twee lussen. De zwarte route (Bergse Heide) heeft een lengte van 13,6 kilometer en de groene route (Boslust) heeft een lengte van 16,2 kilometer. De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het zwart (Bergse Heide) en groen (Boslust). Ook zijn de internationale MTB-tekens te zien ( zie hoofdafbeelding ). De routes zijn gelegen in de bosgebieden ten oosten van Bergen op Zoom en de grondgebieden van Brabants Landschap. Dit gebied ligt in de Brabantse Wal, dat  is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant centreert. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Men vindt er kleigronden naast zandgronden. Ook zijn er natuurlijke hoogteverschillen van 20 meter, bossen en heidevelden, stuifduinen en polderlandschappen .
De Boslust route is een technische eenvoudige route. De route kent weinig hoogteverschil. Wel veel vals plat. De Bergse Heide route is bedoeld voor de meer ervaren mountainbiker. De route gaat heuveltje op en heuveltje af. Met name in het losse zand vergt dat veel vaardigheid van de fietser. Mocht je samen met een andere persoon de uitdaging aan willen gaan, dan kan je gemakkelijk een fiets huren bij Martens Tweewielers. Klik hier  voor meer informatie.

 

Mountainbike Route Bergen op Zoom

Voor de laatste fietsroute gaan we naar Dorst. De lengte van deze mountainbike route is 9,4 kilometer. De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het zwart het internationale MTB-teken. Ook zijn er bordjes met het logo in groen, dat zijn bordjes voor de verbindingsroute naar MTB-routes Teteringen (Cadettenkamp) en Oosterhout (Vrachelen) . De meeste starten de route bij het pannenkoekenhuis "De Hannebroeck", Hoevestraat 12, 4903 RR in Oosterhout. Deze singletrack ligt in het gebied van de Boswachterij Dorst (Seterse Bergen). De meeste bochten zijn voorzien van een hogere kom zodat je op flinke snelheid de bocht kunt nemen. De route steekt een aantal verharde paden over. Dit wordt aangekondigd met boomstammen. Een lekker technisch parcours met mooie steile klimmetjes. De Klimmetjes zijn soms even doorzetten maar zijn allemaal prima te berijden op deze perfect bijgehouden parcours. Deze tocht is wel het meest technische van de drie en is niet gemaakt voor rustig een rondje te rijden, maar te crossen !

 

Mountainbike Route Dorst

 

 



« terug


spacer
Locatie Martens-Tweewielers Rucphen