Menu Voor advies telefoon +31 (0) 165-343 335
Direct naar onze webshop
Dynamische Fietsmeting

Dynamische Fietsmeting

Dynamische Fietsmeting voorkomt klachten

Wielrenners en iedereen die veel fietst heeft baat bij een goede fietshouding. Een verkeerde fietshouding kan de oorzaak zijn van klachten zoals zadelpijn of blessures aan uw knieën, rug of nek. Voorkom deze klachten met een dynamische fietsmeting bij  Martens Tweewielers    in Rucphen. U bent hierdoor verzekerd van de juiste fietshouding op de juiste fiets.

 

Hoe het werkt

U begint met een intake-gesprek met de gespecialiseerde fysiotherapeut Nelis Koeken. Nelis werkt voor de professionele wielerploeg Team Sunweb. Daar verzorgt hij de fietspositionering en fysiotherapeutische behandeling van de renners. Met zijn kennis en ervaring voert hij voor Martens Tweewielers de dynamische fietsmeting uit.

 

Als u klachten heeft, dan bespreekt u die. Vaak kan Nelis een inschatting maken van de oorsprong van deze klachten. Ook uw rijstijl en ambities zijn belangrijk in dit gesprek. Met oefeningen bepalen we uw vermogen of beperking van bewegen door uw flexibiliteit, kracht en stabiliteit te controleren. Dit alles bepaalt uw optimale zitpositie op een fiets.

 

 

Meting huidige positie

Uw eigen racefiets of mountainbike wordt op onze stationaire fietstrainer geplaatst. Als u hierop fietst wordt u vanuit verschillende camerastandpunten gefilmd. Sensoren worden op beide kanten van het lichaam aangebracht. Vervolgens wordt tijdens het fietsen het lichaam driedimensionaal doorgemeten en worden uw fietsbewegingen volledig in kaart gebracht. Wij kunnen hieraan afleiden of uw fiets voor uw lichaam en houding goed afgesteld is of niet.

 

Aanpassen van uw fiets

Afhankelijk van de positie van uw ledematen, hoeken van de gewrichten en de krachtoverbrenging nemen we actie. We perfectioneren de positie van het zadel, stuur, de remgrepen, schoenplaatjes, etc. Dit passen en meten doen we net zolang totdat de optimale fietspositie is bereikt. Hierna wordt u nogmaals op video vastgelegd en geanalyseerd.

 

Persoonlijk rapport

Als alles klaar is krijgt u een van ons persoonlijk rapport. Hierin staan de testresultaten en het beeld voor en na de meting. Het kan zijn dat er tijdens de screening-oefeningen zwakkere punten of blessures zijn geconstateerd. U krijgt dan oefeningen mee naar huis of wordt er een behandeltraject voorgesteld.

 

Deze complete dynamische fietsmeting kunt u laten uitvoeren voor € 175,00 (incl. BTW) en duurt ongeveer twee uur. U bent hierna verzekerd van de optimale fietshouding. Daardoor fietst u lekkerder en met minder kans op zadelpijn en blessures aan uw knieën, rug en nek. Reserveer uw fietsmeting direct bij  Martens Tweewielers   in Rucphen. Schaft u bij Martens Tweewielers een nieuwe sportfiets aan, dan krijgt u  binnen een maand  na aankoop op deze meting zelfs 50% korting .

 

Meer informatie over velosomatic is te vinden op www.velosomatic.com